портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині обговорили проєкт Державної стратегії забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на період до 2030 рок

Опубліковано 27 вересня 2021 року, 11:46 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Відбулося регіональне обговорення проєкту Державної стратегії забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на період до 2030 рок та проєкту Завдань і заходів з виконання Державної соціальної програми забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на 2022-2024 роки.

Участь в обговоренні взяли представники управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання, Департаменту фінансів, департаменту економіки, департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, громадської ради при облдержадміністрації, Донецького обласного центру соціальних служб, Фонду ООН у галузі народонаселення, Програми ООН з відновлення та розбудови миру, громадської організації «Рада жінок Донеччини», Коаліції 1325 Донеччина.

Під час обговорення представники структурних підрозділів облдержадміністрації, громадські об’єднання та міжнародні організації в межах компетенцій надали пропозиції до Стратегії та Завдань і заходів, які буде враховано.

Затвердження Державної стратегії забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків зумовлено необхідністю забезпечення проведення єдиної державної політики, спрямованої на досягнення рівних прав та рівних можливостей жінок і чоловіків у всіх сферах життєдіяльності суспільства, вдосконалення механізмів її реалізації.

Метою Стратегії є зменшення фактичної нерівності жінок і чоловіків у всіх сферах життєдіяльності суспільства та забезпечення впровадження міжнародних та європейських стандартів рівності.

Результатом реалізації Стратегії має стати застосування системного підходу у провадженні державної політики та консолідовані дії органів державної влади та місцевого самоврядування, інститутів громадянського суспільства, суб’єктів господарювання задля забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків у всій сферах життєдіяльності суспільства.

Ефективна реалізація Стратегії сприятиме, зокрема, прогресу у виконанні міжнародних договорів України у сфері прав людини, у тому числі Цілей сталого розвитку, Пекінської декларації та Платформи дій, Конвенції ООН про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок та інших міжнародних угод, відповідно до яких України взяла зобов’язання.

Моніторинг та оцінювання ефективності реалізації Стратегії ґрунтуватиметься на результатах виконання державних та місцевих програм забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на трирічний період, позиції України у міжнародних рейтингах.