портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині обговорили реалізацію політики ґендерної рівності

Опубліковано 04 жовтня 2019 року, 16:47 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Сьогодні у Краматорську відбулася робоча зустріч першого заступника голови Донецької облдержадміністрації Ігоря Мороза з делегацією ОБСЄ. Під час зустрічі сторони обговорили реалізацію політики ґендерної рівності в Донецької області, а також заходи, які реалізуються в Донецькій області відповідно до Резолюції Ради Безпеки ООН №1325 «Жінки, мир, безпека».

«Попри існуючу нормативну базу, питання ґендерної рівності та розширення повноважень жінок, Україна досі стикається з викликами, які впливають на повсякденне забезпечення рівних прав та можливостей для жінок взагалі. Військовий конфлікт, глибока соціальна криза, політична криза на сьогодні вже поглибили існуючу ґендерну нерівність та створили нові виклики для захисту реалізації прав жінок України», - наголосив Ігор Мороз.

Нагадаємо, для забезпечення міжвідомчої координації дії та впровадження механізму досягнення ґендерної рівності, розпорядженням голови облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації створена Регіональна рада з питань сім’ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання домашньому насильству та протидії торгівлі людьми. До складу регіональної ради увійшли представники влади та інститутів громадянського суспільства. Координаційні ради існують при всіх структурних підрозділах у справах сім’ї та молоді виконкомів міських рад та райдержадміністрацій.