портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині обговорили реалізацію проєкту "Активні парки – локації здорової України"

Опубліковано 30 червня 2021 року, 16:10

Онлайнова нарада з питань реалізації соціального проєкту "Активні парки - локації здорової України" пройшла під головуванням заступника голови Донецької облдержадміністрації Вадима Філашкіна та за участю представників структурних підрозділів ОДА сьогодні у Краматорську.

Проєкт має на меті, щоб кожен мешканець країни, незалежно від території проживання, мав вільний доступ до можливості займатись спортом у будь-який час.

Для занять використовуватимуться локації з такими зонами активності, як лавочки, сходинки, шведські стінки, турніки, вільні простори і координаційні лінії.

На теперішній час у 39 громадах Донеччини визначені локації для створення активних парків. Першим активним парком у Донецькій області стане така локація в парку культури та відпочинку ім. О. С. Пушкіна м. Краматорськ.

За рекомендованими зразками найближчим часом з’являться ще 13 локацій активних парків (наявні всі обов’язкові спортивні елементи та визначені координатори). Інші обрані локації розміщені на території спортивних споруд, 17 з них наразі ще не мають всіх обов’язкових елементів і зазначене питання доопрацьовується.

Нагадаємо, Указом Президента України від 17 грудня 2020 року № 574/20 започатковано соціальний проєкт «Активні парки – локації здорової України». Зазначений соціальний проєкт є частиною програми Президента України «ЗДОРОВА УКРАЇНА». Його головною метою є створення умов для занять спортом всіх верств населення незалежно від часу та регіону проживання.

Згідно із Положенням про цей соціальний проєкт, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 07 квітня 2021 року № 326, організовуватиметься проведення заходів у різних формах, методах і засобах з оздоровчої рухової активності у місцях масового відпочинку (парки, сквери тощо). Координація їх проведення покладена на Мінмолодьспорт спільно із Всеукраїнським центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх». Організаційно проведення заходів відбуватиметься за підтримки місцевих центрів «Спорт для всіх» та спортивної громадськості громад.

З метою координації роботи розпорядженням голови облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 06.05.2021 № 416/5-21 затверджено Регіональний план підготовчих заходів.