портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині обговорили регіональний план заходів щодо реалізації прав і можливостей осіб, які належать до ромської національної меншини

Опубліковано 02 травня 2024 року, 19:54

2 травня 2024 року відбулося засідання робочої групи з розробки проєкту регіонального плану заходів на період до 2025 року з реалізації Стратегії сприяння реалізації прав і можливостей осіб, які належать до ромської національної меншини, в українському суспільстві на період до 2030 року при Донецькій облдержадміністрації.

Участь у засіданні взяли громадські організації ромської національної меншини, голова правління Міжнародної благодійної організації «Ромський жіночий фонд «Чіріклі» Зола Кондур та Представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Донецькій та Луганській областях Дмитро Михальов.

Учасники робочої групи обговорили проблемні питання для осіб ромської меншини у сфері освіти, праці та зайнятості, охорони здоров’я, житлово-комунального господарства, соціальної сфери, культури та мистецтва, а також  надали пропозиції щодо подальшої роботи з ромськими сім’ями.

За результатами зустрічі було погоджено Проєкт регіонального плану заходів та прийнято рішення винести його на публічне громадське обговорення на веб-сайті облдержадміністрації.

Це є важливим кроком для забезпечення рівних прав і можливостей для осіб, які належать до ромської національної меншини. Саме об’єднання зусиль органів державної влади та місцевого самоврядування, громадських організацій та самих ромських громад, а також вивчення та впровадження кращого досвіду європейських країн - запорука покращення становища ромів на Донеччині.