портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині обговорили розмінування деокупованих територій

Опубліковано 29 травня 2023 року, 16:10

На Донеччині обговорили  організацію роботи щодо розмінування сільськогосподарських угідь та інших об’єктів на деокупованих територіях Лиманської та Святогірської територіальних громад області. Нарада пройшла під головуванням заступника голови Донецької облдержадміністрації Вадима Філашкіна. Участь у ній взяли представники правоохоронних органів, ДСНС, структурних підрозділів облдержадміністрації, органів місцевого самоврядування та військового командування.

Під час наради стало відомо, що у період з 08.11.2022 по 29.05.2023 на території Лиманської та Святогірської територіальних громад Донецької області трапилось 9 інцидентів, пов’язаних з вибухонебезпечними предметами серед цивільного населення, внаслідок яких 5 людей загинули та 12 отримали поранення.

З метою підвищення рівня обізнаності цивільного населення щодо ризиків, пов’язаних із поводженням із ВНП, та зведення до мінімуму людських жертв облдержадміністрацією спільно з ДСНС України організовано проходження навчального онлайн-курсу серед мешканців Лиманської та Святогірської територіальних громад Донецької області.

"На території Лиманської та Святогірської територіальних громад  піротехнічними підрозділами ДСНС України та піротехнічними підрозділами Головного управління ДСНС України в Донецькій області було обстежено (розміновано) 1344,7 гектарів території, вилучено та знешкоджено 15647 одиниць вибухонебезпечних предметів",- повідомив Вадим Філашкін. 

Наразі продовжуються роботи з обстеження (розмінування) об’єктів Лиманської та Святогірської територіальних громад, проводиться збір та обробка інформації щодо забруднення земель сільськогосподарського призначення із подальшим визначенням пріоритетності здійснення заходів з розмінування.