портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині обговорили стан захисних споруд цивільного захисту, ситуацію з недопущення торгівлі алкоголем в регіоні, а також інші безпекові питання

Опубліковано 01 серпня 2023 року, 18:30

Нарада відбулась в онлайновому форматі під головуванням заступника голови Донецької облдержадміністрації Вадима Філашкіна за участю  начальників військових адміністрацій, заступника  начальника Головного управління Національної поліції в Донецькій області Ярослава Меженого, заступника начальника ГУ ДСНС України у Донецькій області Дмитра Нікулеско, в також представників  ВСП ЗСУ,  ОСУВ «Хортиця» та «Таврія», представників структурних підрозділів облдержадміністрації.

"Захисні споруди цивільного захисту мають бути обладнанні всім необхідним та приведені до належного стану. В умовах постійних обстрілів з боку російської федерації це питання має тримати на контролі кожен керівник громади", - наголосив заступник очільника області Вадим Філашкін.

Він також повідомив, що за результатами системних заходів щодо перевірки належного стану об’єктів фонду захисних споруд цивільного захисту, проведених протягом червня, було оптимізовано найпростіші укриття, з урахуванням безпекової складової. Наразі на Донеччині для безпечного укриття населення захисні споруди цивільного захисту наявні в достатній кількості.  

Під час наради говорили про організацію роботи щодо поліпшення стану утримування захисних споруд цивільного захисту та їх перевірок територіальними підрозділами державної служби України з надзвичайних ситуацій сумісно з Національною поліцією та органами місцевого самоврядування, результати роботи правоохоронних органів та органів місцевого самоврядування щодо недопущення випадків торгівлі алкогольною продукцією. 

Згідно інформації Головного управління Національної поліції в Донецькій області, за період з 24.02.2022 територіальними підрозділами ГУНП в області перевірено 7783 об’єктів торгівлі, виявлено 2131 факт грубого порушення чинного законодавства щодо обмежень торгівлі алкогольними напоями.  Складено 2131 адміністративний протокол. 

Також під час наради обговорили безпекову ситуацію в регіоні, взаємодію органів місцевого самоврядування, військових та правоохоронних органів.