портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині обговорили впровадження гендерної політики у області

Опубліковано 28 липня 2021 року, 16:00

Питання щодо реалізації програм та заходів з підтримки гендерної рівності у Донецькій області,  захисту жінок та розвитку суспільства у напрямку впровадження гендерної політики  обговорили  заступник голови Донецької облдержадміністрації  Юлія Костюніна зі спільною  делегацією Представництва Європейського Союзу в Україні та структур ООН сьогодні,  28 липня, у Краматорську.  

Під час свого виступу Юлія Костюніна розповіла про заходи, які обласна влада вживає для впровадження гендерної рівності на Донеччині. 

«Для нас особливо важливе значення має захист жінок та дівчат, зокрема на лінії розмежування, оскільки окрім домашнього та гендерно зумовленого насильства, велику небезпеку несе ситуація військового характеру. Наразі закладами соціального захисту жінок охоплена уся Донецька область, проте проблемним питанням залишається доступ до них мешканок віддалених населених пунктів. Хоча безпекова ситуація у області залишаться стабільною, домашнє насильство залишається великою проблемою. Для її вирішення наразі об’єднані сили правоохоронних органів, органів місцевої влади та міжнародних організацій», - зазначила Юлія Костюніна. 

Заступник очільника області також повідомила, що в області проводились тренінги та інші освітні заходи для представників органів місцевого самоврядування, спрямовані на формування розуміння важливості гендерно позитивних змін у суспільстві, впровадження гендерної політики в органах влади та формування бюджетів громад з урахуванням потреб фінансування гендерно чутливих проблем громади. 

Фахівець з політичних питань департаменту ООН з політичних справ та розбудови миру Роман Шпак зазначив, що для структур ООН важливо ознайомитись з практикою вирішення гендерних питань на території Донецької області не тільки для контролю за виконанням спільних проєктів, але й для отримання досвіду для ефективного впровадження подібних проєктів у інших країнах.