портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині оголошена примусова евакуація дітей з ще трьох населених пунктів

Опубліковано 25 вересня 2024 року, 20:15

Координаційний штаб з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану погодив евакуацію у примусовий спосіб родин з дітьми з населених пунктів Шахтарське, Ясна Поляна та Роздольне Волноваського району. Про це під час засідання координаційного штабу повідомив заступник голови Донецької облдержадміністрації Ігор Бойко. 

"Ці населені пункти розташовані на відстані від 7 до 11 кілометрів від лінії фронту і нерідко потрапляють під ворожі обстріли. На засіданнях регіональної комісії з питань техногенно - екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Донецької області 10 вересня було прийняте рішення про проведення евакуації дітей з їх батьками або іншими законними представниками. Всього тут перебувало 14 дітей, та завдяки проведеній роз'яснювальній роботі, родини з 12 дітьми самостійно залишили небезпечні села",- зазначив Ігор Бойко.

Також під час засідання штабу заступник голови Донецької ОДА Олександр Шевченко доповів про поточний хід обов’язкової евакуації населення з території Донецької області. Він наголосив, що евакуація відбувається централізовано залізничним транспортом, автобусами гуманітарних організацій, а також люди виїжджають до більш безпечних регіонів України самостійно власним автотранспортом. Задля забезпечення потреб евакуйованих створені хаби та шелтери, ведеться тісна співпраця з благодійниками. Всього ж напідконтрольній українській владі території Донецької області залишається близько 347 тисяч людей.