портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині педагогів та учнів навчають розпізнавати вибухонебезпечні предмети

Опубліковано 09 лютого 2024 року, 16:46 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

З початку повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України потреба в інформуванні з питань мінної безпеки залишається досить актуальною, особливо для дітей. Адже знання про те, як виглядають небезпечні предмети, та алгоритм дій при їх виявленні можуть врятувати їм життя.

З цією метою для 104 педагогів і 138 учнів спеціальних закладів освіти організовано низку онлайн-занять від фахівців з інформування FSD Ukraine Швейцарського фонду протимінної діяльності. 

Під час занять учасників ознайомлено з  різними видами вибухонебезпечних предметів, їх небезпекою для життя та здоров’я людей. Тренери вчили дітей та дорослих бачити ознаки небезпечної території, візуально розрізняти потеційно небезпечні предмети, бути обережними та завжди пам’ятати алгоритм поведінки при їх знаходженні.

Довідково:

FSD Ukraine Швейцарський фонд з протимінної діяльності реалізує проєкти в Україні з 2015 року і наразі є сертифікованим оператором з протимінної діяльності. Основна мета фонду – інформування населення про мінну небезпеку та про правила безпечної поведінки при виявленні вибухонебезпечних предметів; сприяння формуванню моделі та навичок безпечної поведінки; виховання почуття відповідальності за своє життя та життя оточуючих у критичній ситуації.