портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині під час другого етапу вакцинації щеплення від COVID-19 отримають близько 10 тисяч осіб

Опубліковано 23 березня 2021 року, 17:56

Близько 10 тисяч осіб отримають щеплення від COVID-19 під час другого етапу вакцинації у Донецькій області. Про це заступник начальника управління – начальник відділу стратегічного розвитку охорони здоров’я та забезпечення лікарськими засобами управління організації та розвитку медичної допомоги населенню департаменту охорони здоров’я ОДА Олександр Педенко повідомив під час брифінгу з питань запобігання розповсюдженню коронавірусу на території Донецької області. 

«На другому етапі планується близько 10 тисяч, серед них більшість – це особи, старші 80 років. Щеплення будуть проводитися на тимчасових пунктах, які будуть створені при кожному Центрі первинної медико-санітарної допомоги», -  сказав Олександр Педенко.  

Нагадаємо, з 22 березня до кампанії імунопрофілактики долучаються нові цільові групи з другого етапу Дорожньої карти з вакцинації від COVID-19. Найпершими щепитимуть працівників мережі первинної медицини, зокрема сімейних лікарів та їхніх помічників. Вакцинація буде відбуватися на новій платформі  - у стаціонарних (тимчасових або постійних) пунктах щеплення. 

Також з 29 березня запланована вакцинація людей віком від 80 років, які попередньо записалися до листа очікування в додатку Дія або через контакт-центр МОЗ  0 800 60 20 19.

Наразі в Україні здійснюється імунізація вакциною Covishield/AstraZeneca виробництва індійського Інституту сироватки крові, 500 тис. доз якої було закуплено  державним коштом. Ця вакцина ефективна та безпечна. Дозвіл на її використання дали Всесвітня організація охорони здоров’я, Велика Британія, Європейський Союз, Індія та Канада.

Усі щеплення проти COVID-19 є добровільними й безоплатними.


Інші новини за темою