портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині під час карантину посилено заходи з протидії домашньому насильству

Опубліковано 22 квітня 2020 року, 09:12 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації

На Донеччині  відбулась відео нарада робочої групи з протидії домашнього насильства. В нараді взяли участь працівники поліції, представники служби у справах дітей, управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації, Донецького обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, працівники безоплатної правової допомоги та філії Державної установи «Центр пробації в Донецькій області», Фонду ООН в галузі народонаселення та громадські організації.

Поліцейські спільно зі всіма присутніми службами обговорили пропозиції до плану спільних заходів з протидії домашнього насильства на період карантину.

Зокрема розглянули питання налагодження функціонування роботи «гарячих ліній» надання допомоги з юридичних та соціальних питань, психологічної підтримки жертвам домашнього насильства. Було наголошено на терміновому обміну інформацією між службами в разі виявлення вказаних фактів.

Окрім поліцейських, допомогу жертвам домашнього насильства у цілодобовому режимі надаватимуть мобільні бригади психологічної допомоги. Також поліцейські посилять превентивну роботу з особами, які знаходяться на обліку, аби попередити рецидив.

Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації разом з фондом ООН у галузі народонаселення, Мирноградською, Покровською та Краматорською міськими радами проводять організаційну роботу, щодо створення притулків та денного центру для осіб які постраждали від домашнього насильства, та насильства за ознакою статті.

У  2020 році поліцейські Донеччини відкрили 135 кримінальних проваджень за фактом домашнього насильства, 112 з них вже направлено до суду. За час карантину до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 55 таких фактів, що не перевищують середньомісячний показник у порівнянні з минулими періодами. З початку року поліцейські застосували до кривдників 399 термінових заборонних приписів та склали більше 2,5 тисячі протоколів.

Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації повідомляє, що протягом трьох місяців 2020 року до суб`єктів, які здійснюють заходи з запобігання домашньому насильству звернулось 1970 осіб. Що на 64 % більше I кварталу 2019 року. Більшість звернень надійшло від жінок – 1758, 204 від чоловіків, від дітей – 8.

Якщо Ви стали жертвою домашнього насильства - не замовчуйте це! Звертайтеся по допомогу до поліції за номером «102». Також Ви можете анонімно та цілодобово звернутися на «гарячі лінії» допомоги:

Національна «гаряча лінія» з протидії домашньому насильству (Ла Страда):

116 123 / 0 800 500 335

Урядова гаряча лінія для осіб, які постраждали від домашнього насильства:

1547

Дитяча гаряча лінія:

116 111