портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині підготували тренерів «Школи відповідального батьківства»

Опубліковано 16 вересня 2021 року, 10:59 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Навчання тренерів «Школи відповідального батьківства» відбулось у м. Святогірськ з 14 по 15 вересня.

Участь у навчання взяли 32 особи - це представники 22 різних громад Донецької області. Протягом двох днів вони навчались основних принципів побудови емоційного діалогу з дитиною, тактильному контакту з дитиною на різних етапах його дорослішання, як правильно підбадьорювати і хвалити дитину та багато іншого. 

«Ми звикли, що бути відповідальними батьками – означає любити дитину та піклуватися про неї. Та не завжди батьки виконують належним чином свої батьківські обов’язки: забувають, не знають, чи не хочуть знати про відповідальне батьківство. На кожного з батьків покладається однакова відповідальність за виховання, навчання і розвиток дитини, а крім статусу батьківства та правами щодо дітей, батьки отримують ще й обов’язки, відповідальність за виховання та розвиток дитини. Біологічним батьком чи матір'ю можна стати через 9 місяців, а хорошими батьками стати для дитини і бути такими, на жаль не кожен старається», - зазначила начальник управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації Лілія Золкіна.

Навчені спеціалісти отримали сертифікати тренерів «Школи відповідального батьківства». Вони  будуть проводити у своїх громадах навчання щодо формування здорової життєвої позиції щодо батьківства та зміцнення батьківського потенціалу сімей, вивчення індивідуальних особливостей  дитини, її характеру та методів виховання в сім’ї. Особлива увага має бути привернена до ролі матері в сім’ї, формуванню авторитету батька, впровадженню та розвитку сімейних традицій. Головне, на що будуть націлені батьки, - це безпека, здоров’я їх дітей і щоденна турбота про них.