портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині підтверджений діагноз COVID-19 мають 884 дитини

Опубліковано 25 листопада 2020 року, 15:53

Підтверджений діагноз COVID-19  у Донецькій області мають 884 дитини.  Про це головний позаштатний дитячий інфекціоніст  департаменту охорони здоров’я Донецької ОДА Дмитро Яковенко повідомив на брифінгу 25 листопада.

«На сьогодні дитяче населення  хворіє, як і доросле.  Зареєстровано у нашій області 886 підозрілих випадків на коронавірусну інфекцію серед дитячого населення.   Остаточно підтверджений діагноз – у 884 випадках.  Померлих дітей від коронавірусної інфекції немає»,  - сказав Дмитро Яковенко.

Він зазначив, що діти коронавірусну інфекцію переносять легше, ніж дорослі.     

«Але ж ми повинні розуміти, що діти поширюють інфекцію, коли приходять до бабусь та дідусів, які мають більш низький імунітет та зазвичай у більш важкій формі переносять хворобу. Про це треба пам’ятати»,  - підкреслив позаштатний дитячий інфекціоніст  департаменту охорони здоров’я ОДА. 

Він також нагадав, що хворий на COVID-19  стає заразним в останні два-три дні інкубаційного періоду - за декілька днів до того, як у нього почнуть проявлятися перші симптоми захворювання.  «Коли я відчуваю себе добре, у мене немає кашлю, нежитю, я йду в гості, до аудиторій, до друзів, на роботу. Не користуюся маскою, підходжу близько до людини, бо я не відчуваю хвороби, бо я відчую її тільки чи завтра, чи післязавтра. Так ось я - небезпечне джерело інфекції! Люди без наявних ознак застуди все одно можуть бути джерелом інфекції. Тому до кожної людини, яка знаходиться поряд з нами в черзі, в громадському транспорті, знаходиться на роботі в офісі чи у цеху на заводі, потрібно ставитися як до потенційного хворого COVID-19. Це значить, що треба користуватися захисними масками, відстань при розмовах та спілкуванні повинна становити 1,5-2 метри, та треба регулярно обробляти руки антисептиками, що містять спирт, та милом»,  -  сказав Дмитро Яковенко.