портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині почав роботу 15-й Центр безпеки громадян

Опубліковано 19 жовтня 2021 року, 10:58

Центр безпеки громадян розпочав роботу на території Новогродівської міської територіальної громади сьогодні, 19 жовтня. Він став 15-м на Донеччині.

Участь в урочистому відкритті Центру взяли заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін, начальник головного управління ДСНС України у Донецькій області Олексій Мігрін, голова Покровської райдержадміністрації Андрій Бондаренко, представники Новогродівської міської ради, місцеві мешканці, представники ЗМІ.

«На Донеччині продовжується процес створення безпечного середовища для громадян. Захист населення від небезпек – це важливе завдання органів влади та наш спільний обов’язок», - зазначив заступник очільника області.

Також Вадим Філашкін підкреслив, що функціонування Центру безпеки громадян забезпечить оперативне реагування на надзвичайні ситуації, адже в ньому будуть працювати дві екстрені служби – пожежно-рятувальна команда та представники Національної поліції України. Це допоможе більш ефективно та комплексно розв’язувати питання захисту населення та сприятиме налагодженню тісної взаємодії між рятувальниками, поліцією та громадою.

Олексій Мігрін подякував обласній та місцевій владі за підтримку проєкту та зазначив, що у Донецькій області й надалі будуть відкривати подібні центри. Зі свого боку Головне управління ДСНС надає для центрів безпеки спеціалізовану техніку та забезпечує їх подальше функціонування.Будівництво Центру було реалізовано коштом обласного та місцевого бюджетів на умовах співфінансування. Загальна вартість будівництва склала 13,9 млн грн.