портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині починає роботу програма з підтримки бізнесу «FinancEast»

Опубліковано 02 липня 2019 року, 17:00 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

У Донецькій області починається реалізація програми з відновлення фінансування проектів малих і середніх підприємств «FinancEast», яка ініційована Німецьким банком розвитку KfW. Про це представники банку повідомили під час презентації програми підтримки.

Перший заступник голови Донецької облдержадміністрації Євген Вілінський під час вступного слова зазначив, що залучення інвестицій підприємцями області є однією із задач обласної влади.

«Майбутнє за малими та середніми підприємцями, які створюють навколо себе не лише економічне, але й соціальне середовище. Розвиток малого та середнього бізнесу є однією з основ стратегії розвитку нашої області до 2027 року. Я дуже радий, що у цій діяльності нас підтримують поважні міжнародні організації, адже і Європейський Союз, і Програма Розвитку ООН, і тепер наші партнери з Німеччини, банк KfW докладають багато зусиль для розвитку підприємництва у регіоні», - заявив Євген Вілінський.

Під час презентації програми «FinancEast» директор офісу KfW в Україні та Молдові Лутц Хорн-Хааке наголосив, що організація, яку він представляє, почала свою діяльність у 1949 році та допомагає розвивати бізнес та відновлювати інфраструктуру у Східній Європі.

«Для нас принципово важливим є відновлення фінансового ринку Донецької та Луганської областей. Через бойові дії діяльність багатьох кредитних організацій була значно обмежена, а наша програма допоможе банкам отримати надійних клієнтів, а підприємцям – кредити на пільгових умовах. Ми вже залучили чотири банки до участі у програмі та плануємо розвивати співпрацю з комерційним фінансовим сектором», - заявив він.

Під час спілкування з підприємцями та переможцями обласної програми підтримки малого та середнього бізнесу представники Німецького банку розвитку розповіли про механізм компенсації частки кредиту на придбання засобів виробництва та залучення обігових коштів. Представники державних та комерційних банків розповіли про основні банківські продукти, якими зможуть скористатись підприємці Донеччини, які візьмуть участь у програмі «FinancEast», та умови, за якими ці продукти надаються.