портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині поліпшується ситуація з термінами видачі результатів ПЛР-досліджень

Опубліковано 02 листопада 2020 року, 14:10

Поліпшується ситуація з термінами видачі результатів ПЛР-тестувань у Донецькій області.  Про це під час брифінгу з питань запобігання розповсюдженню коронавірусу на території Донецької області розповів заступник начальника управління – начальник відділу стратегічного розвитку охорони здоров’я та забезпечення лікарськими засобами управління організації та розвитку медичної допомоги населенню департаменту охорони здоров’я ОДА Олександр Педенко.

На кінець вересня мешканцям Донеччини доводилося чекати на результати безкоштовних ПЛР-досліджень близько 10 днів через велику завантаженість лабораторій.

«Близько 3 тисяч зразків ще не досліджено, але сподіваємося, що до кінця тижня вони будуть зроблені, і ці люди будуть знати свій COVID-статус»,  -  повідомив Олександр Педенко.

Нагадаємо, сьогодні, 2 листопада, розпочав роботу всеукраїнський контакт-центр МОЗ із протидії поширенню коронавірусної хвороби. Відтепер кожен громадянин зможе безкоштовно та своєчасно отримати вичерпну інформацію з усіх питань щодо COVID-19, незалежно від місця проживання. Для цього необхідно зателефонувати на номер 0-800-60-20-19. У контакт-центрі 150 операторів надаватимуть інформацію цілодобово.