портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині прикордонники відзначили другу річницю створення оперативно-військового управління

Опубліковано 11 грудня 2021 року, 14:43

Урочистості заходи з нагоди створення оперативно-військового управління Держприкордонслужби відбулись у Краматорську сьогодні, 12 грудня.

Зі святом прикордонників привітали начальник Східного регіонального управління ДПСУ, бригадний генерал Валерій Вавринюк, заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін, представники командування операції Об’єднаних сил, взаємодіючих правоохоронних органів та органів місцевої влади.

«Підрозділи Державної прикордонної служби – одні з елітних у складі Операції об’єднаних сил. Саме ви одними з перших стали на шляху ворога, який у 2014 підступно атакував наші кордони. Усі ці роки ви з гідністю виконуєте бойові завдання та найважливішу місію – оборону державних кордонів і захист громадян України. Впевнений, що спільними зусиллями ми зможемо відновити територіальну цілісність держави та гарантувати мир і спокій на вільній українській землі», - наголосив Вадим Філашкін.

Також від імені голови Донецької облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації Павла Кириленка Вадим Філашкін вручив прикордонникам почесні грамоти.

Нагадаємо, 1 грудня 2019 року в рамках оптимізації організаційно-штатної структури наказом Адміністрації Держприкордонслужби України з метою посилення системи управління угрупованням відомства в складі Об’єднаних сил в Краматорську сформовано оперативно-військове управління, як окремий структурний підрозділ Східного регіонального управління.

Наразі у безпосередньому керівництві оперативно-військового управління перебувають органи охорони кордону, що виконують завдання по стримуванню та відсічі російської збройної агресії в межах Донецької та Луганської областей.