портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині проходять навчання з евакуації населення

Опубліковано 09 вересня 2021 року, 11:49

Навчання з евакуації у разі виникнення загрози збройних конфліктів з розгортанням органів евакуації населення і забезпечення публічної безпеки і порядку почались у Донецькій області сьогодні, 9 вересня.  

До учасників навчань звернувся заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін.

"Головною метою цих навчань є перевірка готовності сил та засобів територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Донецької області до виконання заходів з евакуації в разі загострення збройного конфлікту. Всі мають розуміти, що саме бойові дії на території області можуть стати фактором, який може спричинити необхідність евакуації населення певних територій, проте ми не маємо відкидати і питання, пов'язані з техногенною небезпекою", - наголосив заступник очільника області.

Під час навчань представники структурних підрозділів ОДА, Державної служби України з надзвичайних ситуацій та представники інших структур доповіли про чіткий план дій у разі необхідності евакуації населення на безпечні території або на території інших областей. Зокрема, говорили про порядок транспортування людей, надання першої медичної допомоги, тимчасове компактне розміщення та інші аспекти, які можуть виникнути у разі надзвичайної ситуації.