портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині пройшли онлайнові навчання щодо спільних міжвідомчих дій в умовах негоди та ліквідації її наслідків

Опубліковано 07 жовтня 2021 року, 10:58

Командно-штабні навчання щодо спільних міжвідомчих дій в складних погодних умовах осінньо-зимового періоду 2021-2022 років та ліквідації їх наслідків пройшли під головуванням заступника голови Донецької облдержадміністрації Вадима Філашкіна сьогодні, 7 жовтня, в онлайновому форматі.

У навчаннях взяли участь представники структурних підрозділів ОДА, ДСНС, Служби автомобільних доріг та дорожньо-експлуатаційних організацій.

Обсяг коштів, передбачених на зимове утримання доріг до кінця 2021 року, становить 24694,46 тис. грн. За інформацією підрядних організацій, для роботи в осінньо-зимовий період 2021/2022 років планується задіяти 98 одиниць спеціалізованої техніки. З метою реагування в умовах сильного та тривалого снігопаду підрядними організаціями планується укласти договори на залучення 12 одиниць додаткової техніки. На дорогах області під час осінньо-зимового періоду в підрядних організаціях цілодобово працюватимуть диспетчерські служби, буде організовано чергування інженерно-технічних працівників, взаємодію з підрозділами органів внутрішніх справ, Державної служби з надзвичайних ситуацій.

«Зимове утримання доріг – це не тільки очищення проїзної частини від снігу, це комплекс робіт, які проводяться дорожньо-експлуатаційними організаціями для забезпечення безперебійного та безпечного руху на автомобільних дорогах у зимовий період, і включають очистку доріг від снігу, їх захист від снігових заносів і боротьбу із зимовою слизькістю, а також цілодобове чергування фахових працівників та техніки, взаємодія причетних служб. За результатами проведеного заходу висловлю впевненість, що осінньо-зимовий період 2021-2022 років ми подолаємо без проблем», - зазначив Вадим Філашкін.