портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині пройшов обласний зліт пластунських і скаутських організацій

Опубліковано 04 червня 2019 року, 16:45 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

З 30 травня по 3 червня 2019 року у Нікольському районі в лісовому масиві охоронної зони заповідника «Кам’яні Могили» пройшов обласний зліт пластунських і скаутських організацій «Кам’яні могили».

У заході взяли участь близько 200 юних скаутів віком від 6 до 15 років із Донецької області, Дніпра, Одеси, Запоріжжя та Сум. Цього року зліт був присвячений скіфському періоду розвитку нашого краю. Протягом 5 днів юні хлопці та дівчата опановували скаутську науку та знайомилися з історією, традиціями та побутом древніх скіфів.

Захід відвідала начальник управління сім'ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації Лілія Золкіна, яка зазначила важливість таких заходів та наголосила на тому, що найближчим часом у Донецькій області буде створено декілька наметових таборів.

Головна мета скаутського руху - розвиток дітей та молоді, розкриття повною мірою їх фізичного, соціального, інтелектуального, духовного потенціалу, виховання відповідального громадянина.

Організаторами заходу виступили управління сім'ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації, Всеукраїнська молодіжна громадська організація «Національна Організація Скаутів України» спільно з Донецьким обласним осередком ВМГО «Національної організації скаутів України», Донецьким обласним дитячо-молодіжним центром, громадська організація «Запорізький скаутський клуб «Хортичний острів», Покровська міська рада, Нікольська райдержадміністрація, відділення Українського степового природного заповідника НАН України («КМ» УСПЗ НАН України) «Кам’яні могили», Координаційна рада козаків Приазов’я (КРКП) та за підтримки Міністерства молоді та спорту України.