портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині пройшов семінар «Впровадження механізму закупівлі послуг притулку для осіб, постраждалих від домашнього та/або гендерно зумовленого насильства»

Опубліковано 05 серпня 2021 року, 14:15 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації

Cемінар «Впровадження механізму закупівлі послуг притулку для осіб, постраждалих від домашнього та/або гендерно зумовленого насильства» відбувся у Мирноградській громаді. 

У семінарі взяли участь начальниця управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації Лілія Золкіна, очільник Мирноградської громади Олександр Брикалов, експертка Фонду ООН у галузі народонаселення щодо спеціалізованих служб підтримки осіб, постраждалих від домашнього та/або гендерно зумовленого насильства Вікторія Яловська та Ольга Павлюк, старша регіональна координаторка Фонду ООН у галузі народонаселення Оксана Андрушків, директорка Центру соціальних служ м. Мирноград Олена Проценко, та представники 11 територіальних громад та 3 військово-цивільних адміністрацій Покровського району, які відповідають за протидію домашньому насильству та насильству за ознакою статі.

Мета семінару: надати інформацію щодо особливостей впровадження механізму закупівлі послуг притулку на прикладі м. Мирноград, у тому числі щодо фінансових розрахунків між громадами за послуги притулку та ознайомити учасників із умовами та комплексом послуг, які надаються
у притулку для постраждалих від домашнього та/або гендерно зумовленого насильства у м. Мирноград.

У ході семінару було розглянуто питання забезпечення доступу осіб, постраждалих від домашнього та/або гендерно зумовленого насильства, у громаді до спеціалізованих служб підтримки та особливості фінансових розрахунків між громадами за послуги притулку для осіб, постраждалих від домашнього та/або гендерно зумовленого насильства.

Після чого відбувся візит до притулку для постраждалих від домашнього та/або гендерно зумовленого насильства у Мирнограді, під час якого представники громад ознайомились з умовами притулку.

В Україні вперше буде запроваджено такий досвід придбання послуг притулку для осіб, які постраждали від домашнього та/або гендерно зумовленого насильства.