портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині пройшов захід до Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні «Символ молодіжного спротиву»

Опубліковано 20 лютого 2024 року, 18:30 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання

20 лютого в Україні - День пам'яті Героїв Небесної Сотні. Цього дня згадують трагічні події січня-лютого 2014 року, коли в ході Революції Гідності відбулися масові розстріли протестувальників. 20 лютого у центрі столиці, на Майдані Незалежності, загинуло найбільше активістів.

З нагоди відзначення Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні управлінням сім’ї, молоді та масових заходів облдержадміністрації спільно з Донецьким обласним дитячо-молодіжним центром за участі представників Українського інституту Національної пам’яті провели онлайн-захід «Символ молодіжного спротиву». Участь у заході брали представники активної молоді Донеччини з різних територіальних громад області.

Олексій Серветнік головний спеціаліст центрального міжрегіонального відділу Українського інституту Національної пам’яті розповів молоді про події, що відбувалися на Майдані Незалежності Києві у 2014 році.

Ганна Бондаренко фахівець з питань утвердження української національної та громадянської ідентичності Донецького обласного дитячо-молодіжного центру розповіла про учасників Майдану, які народились та виросли на Донеччині.

Ольга Дзержинська голова Молодіжної ради при Донецькій обласній державній адміністрації провела інтерактивне заняття, під час якого молодь територіальних громад могла зрозуміти важливість створення та участі молодіжних рад у житті кожної громади області.