портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині проведено 27 перевірок стану протипожежної безпеки в готелях, пансіонатах, хостелах, будинках розміщення літніх людей

Опубліковано 10 лютого 2021 року, 16:13

Головне управління ДСНС України у Донецької області провело 27 позапланових перевірок в  готелях, пансіонатах, хостелах, будинках розміщення літніх людей на території Донеччини.  Про це на брифінгу у Краматорську повідомив начальник відділу пожежної безпеки Управління запобігання надзвичайним ситуаціям ДСНС Андрій Вершилов. 

«На сьогодні Головним управлінням проведено 27 позапланових перевірок щодо 6 готелів, 10 пансіонатів, 11 будинків для осіб похилого віку та осіб з інвалідністю. Складено 8 актів про неможливість проведення  заходів державного нагляду контролю, із них щодо 1 готелю (м. Костянтинівка - заклад не функціонує), три пансіонати (м. Слов’янськ - заклади не функціонують),  4 будинки для людей похилого віку та осіб з інвалідністю (м. Мар’їнка та  м. Слов’янськ – суб’єкти господарювання припинили свою діяльність, Олександрівський район -  внаслідок винесення рішення суду щодо застосування заходів реагування та зупинення експлуатації діяльності такого об’єкту, Великоновосілківський   район – заклад не функціонує)», -  сказав Андрій Вершилов. 

 Під час перевірок особлива увага звертається на утримання шляхів евакуації, стан протипожежного водопостачання, знання персоналом об’єктів дій у разі виникнення пожежі, стан утримання електромереж, експлуатацію систем протипожежного захисту тощо. 

За виявлені порушення вимог пожежної та техногенної безпеки до відповідальності притягнуто 25 посадових осіб, за невиконання приписів притягнуто 6 посадових осіб, за неподання декларації відповідності матеріально-технічної бази притягнуто двох осіб. 

За результатами проведених перевірок Головним управлінням готуються два позови до адміністративного суду про застосування заходів реагування у вигляді повного зупинення експлуатації (роботи) до повного усунення наявних недоліків -  до будинку для  людей похилого віку (ФОП Пащенко О.С., м. Святогірськ) та пансіонату «Сосновий бор» (ПАТ «Шахта ім. О.Ф. Засядько», м. Святогірськ).  

 Нагадаємо, у Харкові 21 січня 2021 року у приватному житловому будинку, переобладнаному під будинок для літніх людей, виникла пожежа, яка призвела до людських жертв. На місці пожежі було виявлено тіла 15 загиблих. П'ятеро літніх людей постраждали, з них одна особа померла у лікарні. Для запобігання виникнення таких ситуацій прем’єр-міністр Денис Шмигаль дав доручення щодо проведення позапланових перевірок стану протипожежної безпеки в готелях, пансіонатах, хостелах, будинках розміщення літніх людей та людей з інвалідністю.

Головним управлінням ДСНС України у Донецької області заплановано перевірити 81 об’єкт суб’єктів господарювання, із них:  47 готелів, один хостел, 15 пансіонатів; 18 будинків для осіб похилого віку та осіб з інвалідністю.