портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині проведено круглий стіл до Всесвітнього дня туризму

Опубліковано 28 вересня 2023 року, 11:55 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

У вересні світова спільнота відзначає Всесвітній день туризму - галузі, яка об’єднала в собі велику кількість складових життєдіяльності суспільства і є економічною складовою розвитку кожної території. З початком повномасштабного вторгнення туристична галузь нашої країни призупинила свою діяльність і багато українців вимушено стали виїзними туристами, але так буде не завжди. Прийде час, коли нам потрібно буде відновлювати свої громади та економічну складову держави.

З метою відновлення роботи з розвитку туризму на Донеччині управлінням культури і туризму облдержадміністрації спільно з Комунальною установою культури «Донецький обласний навчально-методичний центр культури» проведено круглий стіл «Туристичний оверсайз». Захід, що відбувся, став платформою для зустрічі представників туристичної галузі Донеччини, які знаходяться не тільки на її території, але і були вимушені евакуюватись до інших областей України і навіть за кордон.

Які види туризму та які туристичні маршрути планується розвивати після нашої Перемоги? Саме такі питання обговорювали підприємці, представники громад, природоохоронні рекреаційні установи та туристичні експерти. Учасники круглого столу зазначили, що майбутнє галузі безпосередньо залежить від активності та наполегливості її суб’єктів та співпраці бізнесу та влади, Інвентаризація туристичної інфраструктури в післявоєнний період, проблеми фінансування туристичних проєктів, відновлення рекреаційних зон – це все напрямки повоєнного відновлення туризму Донеччини, які можна буде здійснювати тільки у співпраці суб’єктів господарювання і влади. А поки ми наближаємо Перемогу разом, кожен на своїй малій ділянці і віримо в те, що словосполучення «Дистинація Донеччина» знов стане яскравою емоцією не тільки для мешканців області, а й усієї України та її гостей!

За інформацією управління культури і туризму облдержадміністрації