портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині проводиться системна робота щодо реалізації заходів з просторового розвитку

Опубліковано 30 вересня 2021 року, 14:00

Системна робота щодо реалізації заходів з просторового розвитку розпочалась у Донецькій області.

Зокрема Очеретинська селищна громада та Званівська сільська територіальні громади мають затверджені актуальні схеми планування території окремих частин районів в межах цих громад, а також сучасну містобудівну документації для центрів громад та її окремих населених пунктів.

В Очеретинській громаді вже реалізовується низка інфраструктурних проєктів, що відповідають проєктним рішенням містобудівної документації.

У Званівській громаді питання просторового планування вирішувалися на основі комплексного підходу. Були узгоджені між собою положення Стратегії розвитку громади, містобудівної документації та документації з землеустрою.

Відповідно до розробленої містобудівної документації, з врахуванням сучасного використання земель та аналізу інформації про орендарів земельних ділянок були визначені інвестиційно привабливі території, що своєю чергою надало можливість проведення земельних аукціонів з високим ступенем конкуренції.

В результаті опрацювання зібраних даних та виконання технічної документації з землеустрою Званівська громада отримала витяги з Державного земельного кадастру про реєстрацію меж населених пунктів, що дозволяє громаді вже на даному етапі розпоряджатися, планувати та використовувати територію відповідно до своїх повноважень. Розроблення та затвердження нормативно-грошової оцінки земель в межах населених пунктів дозволило значно збільшити щорічні надходження від сплати земельного податку та орендної плати.

Наразі за підтримки ПРООН із відновлення та розбудови миру в Україні реалізується Проєкт «Національна компанія з розробки системи Е - управління ресурсами Дружківської міської територіальної громади на основі сучасних цифрових технологій, проєктів з просторового планування та інтегрованого підходу до стратегічного планування розвитку громади».

За результатами реалізації цього Проекту планується виконати низку взаємопов’язаних заходів з просторового планування, зокрема розробити перший в регіоні Комплексний план просторового розвитку території територіальної громади відповідно до вимог сучасного законодавства, який буде слугувати еталонним рішенням для інших громад.