портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині реалізується програма «ЦіліснаЯ»

Опубліковано 17 грудня 2021 року, 16:50 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Донецький обласний дитячо-молодіжний центр спільно з управлінням сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації розробив програму «ЦіліснаЯ» для жінок Донецької області, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Метою програми є розвиток емоційної компетентності, досягнення осмисленої гнучкості в управлінні власними емоційними реакціями, здатності до самовдосконалення та поліпшення психоемоційного стану.

Щороку в Україні збільшується кількість людей, які перебувають у складних життєвих обставинах, що призводить до низки негативних наслідків для них: зниження рівня та якості життя, збільшення випадків домашнього насильства тощо. Дуже важливо, щоб особи, які не можуть самостійно подолати негативні життєві обставини, знали й розуміли, що вони мають безліч можливостей, гарантованих державою для виходу зі скрути, в залежності від конкретної життєвої ситуації.

Важливим аспектом програми є підвищення толерантного ставлення жінок до невдач та невизначеності, а саме конструктивне ставлення до помилок, розвиток практичних навички саморегуляції, набуття знань, умінь і навичок, необхідних для успішного запобігання та подолання складних ситуацій.

17 грудня на базі Комунального закладу «Донецький обласний соціальний центр матері та дитини» (м. Дружківка) для жінок, які опинилися в складних життєвих обставинах практичний психолог КПНЗ «Донецький обласний дитячо-молодіжний центр» провела перший тренінг: «Як підвищити самооцінку?».