портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині російська армія руйнує об’єкти інфраструктури , які було реконструйовано за кошти Європейського інвестиційного банку

Опубліковано 23 травня 2022 року, 13:55 , Департамент інвестиційно-інноваційного розвитку і зовнішніх відносин облдержадміністрації

Російські окупаційні війська  руйнують об’єкти соціальної інфраструктури у Донецькій області, які було реконструйовано за кошти Європейського інвестиційного банку.

Вже постраждало близько 30 таких об’єктів. Тільки у Маріуполі вдруге після 2014 року пошкоджено та зруйновано 5 лікарень, 4 дитячих садочки, 3 школи, 2 центри соціальної реабілітації дітей-інвалідів, палац культури, бібліотеку, адміністративну будівлю виконкому. Зазнали руйнувань 3 дитячих садочки, 2 школи та будинок культури у Краматорську. У Волновасі зруйновано 2 школи (ЗОШ №1 та ЗОШ №3), а загалом у Волноваському районі постраждало 5 шкіл. У Лимані теж пошкоджено школу, а у Вугледарі майже знищено міську лікарню.

Спільну працю багатьох людей з відбудови пошкоджених у 2014 році шкіл, садочків, лікарень області зведено нанівець. 

Адже протягом останніх 7 років Європейським інвестиційним банком на території України реалізовувалась Надзвичайна кредитна програма для відновлення України, яка була спрямована на відбудову соціальної інфраструктури. Більше половини проєктів програми реалізовувалось на території Донецької області - це 117 проєктів із запланованим обсягом фінансування 3,5 млрд грн у 34 населених пунктах. Зокрема, 39 проєктів з ремонту та реконструкції загальноосвітніх шкіл, 25 - дошкільних навчальних закладів, 22 - закладів охорони здоров’я, 13 – гуртожитків, в т. ч. для розміщення внутрішньо переміщених осіб, та 18 інших об’єктів.

За 31 проєктом будівельні роботи були повністю завершені, значна кількість мала б завершитись в найближчий термін. Загалом завершити реалізацію програми було заплановано до кінця 2022 року.