портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині розпочалася «Весняна профорієнтація»

Опубліковано 04 березня 2021 року, 13:07 , Донецький обласний центр зайнятості

3 березня стартував ініційований Донецькою обласною службою зайнятості марафон «Весняна Профорієнтація» для дітей, позбавлених батьківського піклування, та для дітей-сиріт, які незабаром постануть перед вибором своєї професії.

Допомога школярам у професійному самовизначенні – запорука успішності подальшого професійного шляху. Особливо необхідна допомога у правильному та свідомому виборі професії дітям, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Першими розпочали фахівці Маріупольського міського центру зайнятості. Вони провели урок вибору професії в рамках акції «Крок у майбутнє» для здобувачів освіти 9-го класу Маріупольської загальноосвітньої школи-інтернату № 2. Профконсультанти приділили увагу послугам служби зайнятості для молоді та сучасним формам роботи центру зайнятості, розповіли про Молодіжний центр «Profi Challenge», молодіжну школу бізнесу «Start UP». Також для школярів фахівці продемонстрували розробку Донецького обласного центру зайнятості «Атлас професій з доповненою реальністю», надали консультацію щодо проходження профорієнтаційного тестування на онлайн-платформах та Android додатках для пізнання соціально-психологічних нахилів та професійних вподобань.

Велику зацікавленість здобувачі освіти проявили до презентації «Путівник у світі професій». Учні отримали знання щодо формули вибору професії, дізналися про їх типи, реалії сучасного ринку праці та дійшли висновку, що у будь-якій справі можна досягти успіху, якщо бути наполегливим, уміти правильно розподіляти свій час, бути відкритим для нових знань та готовим до змін.

Зустріч з фахівцями центру зайнятості для школярів була інформативною. Підлітки отримали нові знання і тепер мають час усвідомлено зробити свій вибір спеціальності.

Марафон «Весняна Профорієнтація» триватиме до травня і складається з 3-х етапів: акція «Крок у майбутнє», конкурс з написання есе на тему «Чи оберу я професію своїх батьків?» та спільні презентаційні заходи з представниками закладів професійно-технічної освіти на тему «Вибір професії або задача з багатьма невідомими».