портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині розпочато роботу в межах ґрантового проєкту в секторі «Інклюзивне суспільство»

Опубліковано 13 серпня 2021 року, 19:10 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

У Краматорську відбувся перший із запланованих у межах ґрантового проєкту в секторі «Інклюзивне суспільство» захід «work shop» для 12 спеціалістів інклюзивно-ресурсних центрів Донеччини з м. Соледара, м. Дружківки та с. Черкаське. Ґрантовий проєкт «Мистецтво – інструмент інклюзивного навчання для розвитку обдарованості та пізнавальної сфери у дітей з особливими освітніми потребами» реалізується Донецьким інститутом післядипломної педагогічної освіти у партнерстві з Волинським інститутом післядипломної педагогічної освіти за підтримки Українського культурного фонду.

Під час роботи фахівці ІРЦ ознайомилися з мистецькими практиками, які можуть використовувати у своїй подальшій корекційній роботі, працювали з різноманітними кейсами практичного спрямування, писали адаптовані сценарії, розглядали варіанти оформлення мистецьких просторів, роботу з конструкторами, методи і засоби декорування, просторової побудови моделей. Також спробували себе у ролі акторів, генерували нові ідеї для використання запропонованих практик у роботі своїх установ. Така підготовка може здійснюватися систематично при підвищенні фахового рівня і проведенні різних видів методичної роботи з педагогами.

Реалізація зазначеного проєкту забезпечить навчання фахівців (психологів, реабілітологів, логопедів, дефектологів) з 24 ІРЦ Донецької та Волинської областей щодо організації й методології застосування культурних і мистецьких заходів для дітей з особливими освітніми потребами. Ці знання допоможуть фахівцям при систематичній практиці у корекційній роботі виявляти творчі здібності дітей, а також виробляти та впроваджувати в професійну діяльність нові методики.