портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині розпочав роботу VI форум «Ефективне місцеве самоврядування як запорука демократичної та правової держави»

Опубліковано 11 листопада 2021 року, 12:04

Питання стану та перспектив розвитку місцевого самоврядування в Україні загалом і, зокрема, в Донецькій та Луганській областях, обговорюють учасники VI форуму «Ефективне місцеве самоврядування як запорука демократичної та правової держави».   

Протягом двох днів у ньому візьмуть участь спікери з різних куточків України та  міжнародні партнери. Сучасні технології дозволяють спілкуватися широким колом попри карантинні обмеження.

 «Єдність громадянського суспільства, органів місцевого самоврядування та державної влади – важливий елемент для стійкого розвитку держави. І ми тут - на Донеччині та Луганщині - виразно відчуваємо цю єдність, адже в багатьох прифронтових громадах місцеве самоврядування та державна влада фактично об’єднані у формі військово-цивільних адміністрацій», -  зазначив голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко. 

Після проведення адміністративно-територіальної реформи перші вибори ще не було проведено у 10 прифронтових громадах Донецької області. Забезпечити безпеку на цих територіях і знайти змогу провести вибори – це серйозний виклик. Завдяки децентралізації та адміністративно-територіальній реформі громади мають зараз найбільше можливостей за всю новітню історію України. «І ми маємо знайти рішення, яке дозволить усім громадам скористатися цими можливостями, але при цьому не поставить під загрозу ані життя наших людей, ані безпеку держави в цілому.  Це – наш найбільший виклик. Впевнений, що кожен регіон має свої особливі проблеми і свої способи вирішення проблем спільних. Тож обговорення піде всім на користь», -  наголосив очільник області.  

Він нагадав учасникам форуму, що цього року почав працювати Конгрес місцевих та регіональних влад при Президентові України, який уже став дієвим майданчиком для вирішення найгостріших проблем на місцях.

Павло Кириленко виразив сподівання, що Форум і надалі буде невід’ємною складовою процесу взаємодії між органами державної влади та місцевого самоврядування, та закликав усіх охочих долучатися до його роботи.