портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині розпочався дводенний форум з місцевого самоврядування

Опубліковано 28 листопада 2019 року, 15:50 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

У Краматорську почав роботу дводенний форум «Ефективне місцеве самоврядування як запорука демократії та правової держави». 

Форум організовано Донецькою облдержадміністрацією, Луганською ОДА, Комітетом Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку і містобудування, Міністерством розвитку громад та територій за підтримки Ради Європи. Участь у роботі форуму беруть народні депутати України, представники центральних та місцевих органів влади, голова Донецької ОДА Павло Кириленко, начальник управління з питань нормативно-правової роботи та децентралізації Луганської облдержадміністрації Вадим Лазніков, експерти та представники міжнародних організацій і країн-партнерів.

«Місцеве самоврядування – та основа, на якій базується демократія нашої країни. Проте врядування має бути ефективним, саме тому ми маємо навчити планувати, працювати з нормативно-правовими актами, залучати інвестиції та розвитати власні території. Я дуже вдячний Раді Європи за підтримку, яку вона надає у процесі впровадження реформи децентралізації, адже ця реформа є однією з найбільш важливих і у той же час найбільш складних реформ, які зараз впроваджуються в Україні», - наголосив під час вітального слова Павло Кириленко.

До учасників форуму також звернулись заступниця Голови Офісу Ради Європи в Україні Олена Литвиненко та Голова Відділу міжнародного розвитку Посольства Канади в Україні Ешлі Малруні. Вони висловили підтримку реформи децентралізації з боку європейських країн та Канади та розповіли про програми, які реалізуються в Україні за підтримки Уряду Канади та Євросоюзу.   

Під час форуму будуть розглянуті здобутки громад та виклики, які постають перед ними, законодавче регулювання діяльності громад, зміни у адміністративно-територіальному устрої та виклики, які постануть у зв’язку з цими змінами.