портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині розпочався проєкт щодо розбудови потенціалу суб’єктів, відповідальних за впровадження програм для кривдників, які вчиняють домашнє насильство

Опубліковано 29 січня 2021 року, 15:54 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації

Розпочався проєкт «Розбудова потенціалу суб’єктів, відповідальних за впровадження програм для кривдників, які вчиняють домашнє насильство, та активізація проведення таких програм в ОТГ  Луганської та Донецької областей». 

Представники управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації разом із представниками БФ «Посмішка дитини» в межах вказаного проєкту здійснили робочі поїздки до територіальних  громад Донецької області. З 27 по 29 січня 2021 року вони відвідали Бахмутську, Іллінівську, Авдіївську, Сіверську та Черкаську територіальні громади.

На робочих зустрічах були присутні голови територіальних громад та суб’єкти, які здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству. Учасники обговорили питання навчання відповідних спеціалістів для впровадження програм для кривдників, які вчиняють домашнє насильство, та активізації проведення таких програм у територіальних громадах, питання створення спеціалізованих закладів для осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.

Мета проєкту: розбудувати потенціал суб’єктів, відповідальних за впровадження програм для кривдників, які вчиняють домашнє насильство, та активізувати проведення таких програм в ОТГ  Луганської та Донецької областей.

Завдання проєкту:

  • Розробити короткий посібник для роботи з кривдниками, які вчиняють домашнє насильство, відповідно до ключових принципів когнітивно-поведінкового втручання та сучасних вимог до побудови програм такого типу.
  • Відібрати спеціалістів-психологів з Луганської та Донецької областей, які є представниками суб’єктів, відповідальних за виконання програм для кривдників, або НДО, які долучені до цієї діяльності та готові до активного впровадження програми та мають офіційну підтримку від органів місцевого самоврядування для впровадження таких послуг.
  • Підготувати та провести два 4-денних тренінги для спеціалістів-психологів Луганської та Донецької областей  щодо особливостей впровадження  програми для кривдників.
  • Підготувати та провести два чотиригодинні онлайн-семінар для щонайменше 20  ФСРів з ОТГ Луганської та Донецької областей щодо мотивування  кривдників до відвідування корекційних програм
  • Спонукати осіб, що приймають рішення про призначення та впровадження корекційних програм для кривдників (насамперед, суддів), до активізації роботи з кривдниками у відібраних ОТГ шляхом адвокаційних заходів.
  • Провести інформаційну кампанію, що сприятиме скороченню стигматизації психотерапевтичних заходів, підвищенню рівня довіри і збільшенню кількості звернень до послуг психологічного спектру, що стосуються профілактики та протидії ГОН.