портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині розширена мережа спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства

Опубліковано 28 травня 2020 року, 14:10 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації

27 травня відбувся робочий візит спеціалістів управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації та старшої регіональної координаторки Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні Оксани Андрушків до Добропілля, Покровську, Вугледару та Курахового.

За підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні, у цих містах планується створення притулків для осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, денних центрів соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі  та спеціально облаштованих при денних центрів кризових кімнат.

Під час робочої зустрічі були оглянуті можливі місця розташування мережі спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб та обговорені проблемні питання.

У Мирнограді розпочато ремонтні роботи в майбутньому  притулку для осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.

В області продовжується робота щодо розвитку мережі спеціалізованих закладів за цим напрямком. Працюють 2 притулки для осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, 14 мобільних бригад соціально-психологічної допомоги, з них 8 – за рахунок місцевих бюджетів при центрах соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та 6 – за підтримки ЮНІСЕФ.

На базі медичних закладів створено та діють 6 кабінетів невідкладної медико-психологічної допомоги.

Продовжують роботу обласні комунальні установи, що надають допомогу особам, які знаходяться в складних життєвих обставинах.