портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині СБУ викрила прокурора на отриманні хабаря: вимагав гроші з місцевого фермера за закриття провадження

Опубліковано 10 вересня 2021 року, 15:30 , Пресслужба ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях

Служба безпеки України викрила на хабарі керівника одного з відділів Краматорської окружної прокуратури Донецької області. Посадовець вимагав гроші з місцевого фермера за закриття кримінального провадження щодо незаконного заволодіння земельною ділянкою.

Оперативники спецслужби встановили, що прокурор оцінив у 50 тис. грн закриття справи та не притягнення фермера до кримінальної відповідальності за самовільне захоплення земельної ділянки. За цю суму посадовець також обіцяв у подальшому не створювати перешкод фермеру у веденні підприємницької діяльності. 

Правоохоронці із залученням бійців спецпідрозділу ЦСО «А» СБУ затримали прокурора «на гарячому» в службовому кабінеті під час отримання всієї суми хабаря. 

У межах розпочатого кримінального провадження тривають невідкладні слідчі дії. Вирішується питання щодо затримання зловмисника згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та повідомлення про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. 

Триває досудове слідство, перевіряються інші можливі факти корупційних дій правоохоронця.

Операція із викриття зловмисника проводилась спільно з територіальним управлінням Державного бюро розслідувань, розташованого у Краматорську, за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Пресслужба ГУ СБ України в Донецькій та Луганській областях