портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині семінари, тренінги, круглі столи та фестивалі проходять з урахуванням карантинних заходів

Опубліковано 25 серпня 2020 року, 16:06 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації

Семінари, тренінги, круглі столи, фестивалі тощо проводяться у Донецькій області з урахуванням карантинних заходів. 

Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотично виховання облдержадміністрації аби урізноманітнити життя молоді і не тільки у карантинних умовах, проводить та долучається до проведення безлічі заходів та ініціатив. Наша область відповідає «зеленому» рівню епідемічної небезпеки.  

Згідно з постановою Кабміну від 22.07.2020 № 641 в Україні, залежно від епідемічної ситуації в регіоні чи окремих його частинах, визначають «зелений», «жовтий», «помаранчевий» або «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

Зелена зона передбачає:

•             перебування у громадських будівлях в масках або респіраторах;

•             проведення масових заходів: не більше 1 людини на 5 квадратних метрів;

•             кінотеатри із заповненістю на 50%;

•             перевезення пасажирів тільки в межах сидячих місць.

Заходи з молодіжної, сімейної політики, національно-патріотичного виховання, запобігання та протидії домашньому насильству, протидії торгівлі проводяться з застосуванням протиепідемічних заходів, передбачених для «зеленого» рівні епідемічної небезпеки. Семінари, тренінги, круглі столи, фестивалі, обласні акції тощо проводяться у режимі онлайн або не більше 1 людини на 5 квадратних метрів із дотриманням масочного режиму.

Робота обласних комунальних закладів та установ під час карантину має бути безпечною. Для цього впроваджено ряд епідеміологічних правил для мешканців, відвідувачів та адміністрації приміщень. Усі, хто перебуває в закладі, зобов'язані носити захисні маски поза межами кімнати та користуватися спиртовими антисептиками на вході. Своєю чергою, адміністрація закладів здійснює всі необхідні заходи для протидії поширення COVID-19.

Молодіжні центри Донеччини працюють у звичному режимі. Із самого початку карантину вони не припиняли свою діяльність, а працювали з молоддю і заради молоді онлайн. На сьогодні працівники молодіжних центрів проводяться заході і в оффлайн-режимі. Молодь збирається на свіжому повітрі для кінопереглядів, велопрогулянок, майстер-класів, участі у спортивних та освітніх заходах. Звичайно, всі пам’ятають про необхідність протиепідемічних заходів.

З метою забезпечення ефективної координації дій волонтерів та ініціативних волонтерських груп, які долучились до роботи щодо запобігання розповсюдженню коронавірусної хвороби, на базі Донецького обласного дитячо-молодіжного центру продовжує активно працювати обласний координаційний центр волонтерів.