портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині стартував освітній проект "Відкривай Україну"

Опубліковано 15 квітня 2019 року, 12:30 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

10 квітня на базі КПНЗ «Донецький обласний дитячо-молодіжний центр» (управління сім'ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької ОДА) відбулася презентація програми освітнього проекту «Відкривай Україну». Представляла проект GR-менджер Фундації соціальних інновацій "З країни в Україну" Лариса Петрова.

«Відкривай Україну» – це інноваційний освітній проект для підлітків, що навчає їх втілювати свої ідеї та задуми і змінювати цим школи, міста та всю Україну.

7 червня 2019 року у м. Краматорськ на базі Донбаської Державної машинобудівної академії відбудеться півфінал освітнього проекту «Відкривай Україну». КПНЗ ДОДМЦ та управління сім'ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької ОДА долучаються до проведення фестивалю та стають локальними координаторами проекту. Одночасно фестиваль пройде в 13-тьох містах України. У Краматорську зберуться 22 команди-учасниці із Донецької та Луганської областей. Команди складаються з 10 учнів 7-11 класів, плюс наставник, якого обирає сама команда. Загалом у фестивалі беруть участь команди із 24 областей.

“Відкривай Україну” - є комплексним проектом із освітньою і конкурсною складовою. Географія проекту охоплює всю Україну - учасниками можуть стати і школярі великих міст, і маленьких сіл. В проекті діє формула “1 школа - 1 команда”.

Освітній проект «Відкривай Україну» - заснований фундацією соціальних інновацій «З країни в Україну» в 2015 році, як пілотний проект з географією в Донецькій та Луганській області.

Проектний менеджмент, робота в команді, комунікація, робота з ідеями, критичне мислення – це все, та багато цікавого чекає на учасників фестивалю. У вересні 2019 року в м. Києві, в Палаці Спорту відбудеться фінал фестивалю. Переможець проекту отримує освітню подорож за кордон.