портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині стартує проєкт з розбудови мережі місцевих центрів розвитку молодіжного волонтеріату

Опубліковано 27 серпня 2020 року, 17:02 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації

Проєкт з розбудови мережі місцевих центрів розвитку молодіжного волонтеріату розпочинається у низці населених пунктів  Донецькій області.  

Про старт проєкту оголошує Донецький обласний дитячо-молодіжний центр за підтримки управління сім`ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації та за фінансової підтримки Програми ООН із відновлення та розбудови миру. 

Головна мета проєкту -  створення на базах молодіжних центрів в 10 громадах Донецької області мережі місцевих центрів молодіжного волонтеріату, посилення та сталий розвиток волонтерства.

В рамках проєкту оголошується обласний конкурс молодіжних волонтерських ініціативпроєктів.

У межах конкурсу передбачається:

  • Участь відібраних на конкурсній основі представників молодіжних центрів (по 2 від кожного) у навчальних тренінгах для координаторів волонтерських ініціативпроєктів; розробка координаторами волонтерських ініціативпроєктів та залучення до них волонтерів (кінець вересня - початок жовтня, 2020)
  • Реалізація координаторами спільно з волонтерами  ініціативпроєктів у своїх громадах (жовтень - листопад, 2020)
  • Відбір найкращих реалізованих волонтерських ініціативпроєктів з метою нагородження з боку комунального позашкільного навчального закладу «Донецький обласний дитячо-молодіжний центр» для забезпечення сталої волонтерської діяльності на місцях (кінець листопада - початок грудня, 2020)

Географія реалізації проєкту:  мм. Авдіївка, Торецьк, Бахмут, Мар'їнка, Покровськ, Маріуполь, Краматорськ, Мар'їнський район, Бахмутський район, Черкаська та Лиманська ОТГ.

Головними критеріями відбору, окрім територіального, будуть:

  • мотивація до участі та подальшій організації діяльності волонтерів на місцях;
  • обґрунтування претендентами актуальності започаткування чи посилення волонтерських ініціатив у їх громадах;
  • розуміння потреб громади, які можуть бути вирішення шляхом реалізації волонтерських ініціативпроєктів.

Кінцевий термін подання заявок - 03 вересня 2020 року.  

Результати відбору для участі в обласному конкурсі волонтерських ініціативпроєктів та детальна логістика проєкту будуть оголошені 04 вересня 2020 року.

Контакти:

координаторка проєкту Тетяна Трашутіна 050 17 27 196

електрона адреса  [email protected]