портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині триває реалізація проєктів «Дитяча мрія» та «Маю право на гідне життя», спрямованих на підтримку та реабілітацію людей з інвалідністю

Опубліковано 06 жовтня 2021 року, 16:00 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Два проєкти, спрямованих на підтримку та реабілітацію людей з інвалідністю, розпочато у місті Святогірськ.

Проєкти реалізуються громадською організацією «Торецька міська організація жінок-інвалідів «Лаванда» спільно з управлінням сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації у співпраці з комунальним закладом «Донецький обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями», комунальним позашкільним навчальним закладом «Донецький обласний дитячо-молодіжний центр», комунальним закладом «Донецький обласний центр соціально-психологічної допомоги, реабілітації» розпочато

Кошти на реалізацію проєктів громадська організація отримала як один із переможців щорічного конкурсу з визначення програм, розроблених інститутами громадянського суспільства, яким надається фінансова підтримка. Конкурс проводить Фонд соціального захисту інвалідів і тому курс реабілітації та навчання абсолютно безплатний для учасників.

Проєкт «Дитяча мрія» розрахований на 28 осіб (14 дорослих та 14 дітей віком від 3 до 12 років) з-поміж матерів, які виховують дітей з аутизмом, та реалізовуватиметься протягом 28 днів. До Святогірська приїхали матусі з дітьми з Миколаївщини, Харківщини, Хмельницького, Запоріжжя та Донецької області.

За час реалізації проєкту матері з дітьми отримають курс реабілітації. З ними працюватимуть кваліфіковані спеціалісти - психологи, психотерапевти, масажисти, реабілітологи, учасники пройдуть курс спелеотерапії у соляній кімнаті та відвідуватимуть басейн.

Програма «Маю право на гідне життя» розрахована на 20 осіб з-поміж молодих людей з інвалідністю та реалізовуватиметься протягом 28 днів. Участь у проєкті бере молодь з Донецької, Київської, Харківської та Запорізької областей.

Молоді люди протягом цього часу пройдуть навчання за програмою «SoftSkills – навички майбутнього» від Донецького обласного дитячо-молодіжного центру, отримають консультації з працевлаштування від спеціалістів Донецького обласного центру зайнятості та курс реабілітації.