портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині триває робота щодо приведення у відповідний безпечний протипожежний стан закладів охорони здоров’я, освіти та соцзахисту

Опубліковано 30 червня 2021 року, 11:26

У Донецькій області триває робота з усунення недоліків, виявлених за результатами перевірок ДСНС, щодо наявних порушень вимог пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту у закладах охорони здоров’я, закладах освіти та соціального захисту населення. Про це йшлося під час наради з питань стану пожежної та техногенної безпеки, цивільного захисту закладів освіти, охорони здоров’я та соціального захисту населення, що пройшла під головуванням заступника голови Донецької ОДА Вадима Філашкіна.

Також у нараді взяли участь заступники голови Донецької ОДА Юлія Костюніна та Денис Клюшников, представники ГУ ДСНС України у Донецькій області, представники структурних підрозділів облдержадміністрації, представники громад.

Під час наради виконавчим органам територіальних громад було запропоновано організувати роботу з усунення виявлених у зазначених закладах недоліків у сфері додержання вимог законодавства у сфері техногенної, пожежної безпеки, та встановити контроль за їх виконанням.

«Хочу зазначити, що саме від вас залежать життя і здоров’я людей, що мешкають на територіях ваших громад. Це стосується насамперед питання виділення коштів, зокрема, на реалізацію протипожежних та інших заходів цивільного захисту. Тому сподіваємося на ваш професіоналізм та бажання зробити безпечним життя громадян», - зазначив Вадим Філашкін.

На виконання вимог доручення прем’єр-міністра України від 11.12.2019 № 44205/1/1-19 протягом грудня 2019 року по червень 2020 року Головним управлінням організовано та проведено 1137 позапланових перевірок закладів з масовим перебуванням людей. За результатами проведених позапланових заходів державного нагляду (контролю) виявлено понад 24496 порушень вимог пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту, з них:

• в закладах освіти - 16800;

• в закладах охорони здоров’я - 6294;

• в закладах соціального захисту - 1401.

До адміністративної відповідальності притягнуто 1169 керівників та відповідальних осіб вищезазначених закладів.

За результатами позапланових перевірок (комісійних обстежень) встановлено, що в закладах освіти усунуто 35,4% порушень: в закладах дошкільної освіти усунуто 27,1% порушень, в закладах загальної середньої освіти - 38,4% порушень, в закладах професійної (професійно-технічної) освіти - 53,9% порушень, у вищих навчальних закладах - 36% порушень.

В закладах охорони здоров’я усунуто 34,2% порушень, в закладах соціального захисту - 32,7% порушень.