портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині триває вакцинація проти COVID-19 педагогічних працівників

Опубліковано 18 серпня 2021 року, 15:27

Вакцинація проти COVID-19 педагогічних працівників триває у Донецькій області. Про це директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації Тетяна Сідашева сказала під час брифінгу у Краматорську сьогодні, 18 серпня.

На Донеччині на сьогодні відсоток вакцинації педагогічних і технічних працівників – починаючи з дошкільної освіти і завершуючи вищою та передвищою освітою – складає 41%. При цьому тільки при наявності 80% вакцинованого педагогічного колективу навчальні заклади зможуть працювати у звичайному, повноформатному режимі у будь-якій епідемічній ситуації - в «жовтій», «помаранчевій» і навіть «червоній» зонах.

Тетяна Сідашева зазначила, що на сьогодні активно включилися до процесу вакцинації проти COVID-19 педагогічні працівники Бахмутської, Комарської, Курахівської, Олександрівської територіальних громад.

«Хочу сказати, що в Олександрівській територіальній громаді 77% педагогічних і технічних працівників на сьогодні вакциновані, Очеретинська територіальна громада – 66%, Селидівська територіальна громада – фактично 58%, Сіверська територіальна громада – 53%, Торецька громада – 75% уже вакцинованих педагогічних і технічних працівників», - сказала директор департаменту освіти і науки Донецької ОДА.

Разом з тим негативна ситуація щодо вакцинації спостерігається у Білозерській, Вугледарській, Добропільській територіальних громадах.

«У Добропільській територіальній громаді - тільки 17%, Дружківській територіальній громаді -27%, Званівській – 21%, Ілінівській – 24%, Кальчицькій – 11%. Краматорська територіальна громада – на жаль, тільки 35% вчителів вакциновано. Мангушська територіальна громада, Миколаївська територіальна громада - тільки 28%. У Новодонецькій, Світлодарській, Святогірській, Удачненській, Хлібодарівській, Черкаській, Шахівській територіальних громадах відсоток вакцинації педагогічних і технічних працівників є нижче середньообласного показника», - повідомила Тетяна Сідашева.

Департамент освіти і науки Донецької облдержадміністрації звертається до педагогічної спільноти з закликом за ті дні, що залишились до початку нового навчального року, щепитись проти COVID-19, продемонструвавши соціальну відповідальність.

Інші новини за темою