портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині урочисто відкрили єдиний в Україні велокомплекс із сучасною трасою BMX

Опубліковано 28 вересня 2021 року, 19:10

Єдиний в Україні велосипедний комплекс із сучасною трасою BMX урочисто відкрили у Лимані сьогодні, 28 вересня. 

Новий велокомплекс був побудований в рамках президентської програми “Велике будівництво” і вже став справжньою родзинкою не лише Лиману, Донеччини, а й усієї велоспортивної України.

“Коли обласна велошкола виїхала з окупованого Донецька, у неї фактично не було нічого. Тепер тут є сучасна траса, виконана за всіма міжнародними стандартами, гуртожиток для спортсменів та всі необхідні приміщення для комфортного проживання, тренування й відпочинку спортсменів, тренерів та вболівальників”, - зазначив голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко. 

Цей комплекс стане місцем для тренувань не лише велосипедистів з Донеччини, але й для представників національної команди України, які зможуть проходити тут підготовку перед Олімпійськими іграми та іншими важливими змаганнями.  

Наразі у велошколі вже сформували групи навіть із 5-6 річних дітлахів. 

“Переконаний, що ця потужна база для тренувань стане запорукою їхньої успішної спортивної кар'єри.  Дякую всім, хто долучився до створення цього велокомплексу й доклав зусиль для відродження спортивних традицій Донеччини. Переконаний, що тут виросте не одне покоління чемпіонів”, - сказав очільник області. 

Згідно з найсучаснішими вимогами тут облаштовано трек BMX, який включає стартову рампу заввишки 5 метрів з пневматичними стартовими воротами, що поставлено з Франції, чотири прямих з трамплінами висотою від 40 до 190 см та три віражі – усі вони мають спеціальне поверхневе шарування, розмітку, огородження. Зведено трибуни на 400 місць, по периметру встановлено зовнішнє освітлення з використанням сонячних батарей, навколо велотраси зроблено асфальтну велодоріжку, на фініші – суддівський пункт.

Поруч споруджено триповерховий гуртожиток, що має тренажерний зал із силовим та інтерактивним обладнанням, медичний і масажний кабінети, конференц-залу, їдальню та кімнати для проживання, з елементами доступності для осіб з інвалідністю. Також у рамках проєкту збудовано котельню задля опалення гуртожитку, а також господарську споруду з гаражем та приміщенням для ремонту і зберігання велосипедів.

Вихованці обласної спортшколи в безпечних умовах, без виїзду на автомагістралі, зможуть набувати навичок для подальшого виступу в різних дисциплінах, також свою майстерність перед виїздом на міжнародні старти тут відшліфовуватимуть провідні українські спортсмени. Перший відкритий чемпіонат області з велоспорту в олімпійському виді «BMX» заплановано провести вже 21 жовтня.