портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині урочисто відзначили 30-ту річницю створення Збройних сил України

Опубліковано 06 грудня 2021 року, 21:38

Урочисті заходи з нагоди 30-ї річниці створення Збройних сил України  відбулись на центральній площі у Краматорську сьогодні, 6 грудня. 

Одночасно святкування проходило у Харкові на площі Свободи, в Одесі -  біля Морського вокзалу, у Краматорську -  на площі Миру, у селі Озерне Житомирської області, у Львові - біля Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдочного, у Києві -  на Михайлівській. 

Президент України Володимир Зеленський взяв участь в урочистих заходах з нагоди 30-ї річниці Збройних Сил України, що відбувались в Харкові. 

"30 років тому ми відновили  незалежність України.  30 років тому народились сили, покликані її захищати - Збройні сили України. Сьогодні їх день, їх професійне свято,  сьогодні тридцята річниця з Дня створення Збройних сил України. Від щирого серця та від імені України  я щиро вітаю вас з цим днем! Ми пишаємось Збройними силами України. Усіма, хто звільняв Маріуполь, звільняв Слов'янськ, Краматорськ. Усіма хто приніс мир в Авдіївку, Бахмут та Щастя. Усіма, хто обов'язково принесе мир в Донецьк, усіма, хто принесе мир в Луганськ, усіма, хто принесе мир в Крим!", - звернувся до військовослужбовців Володимир Зеленський. 

В урочистостях, які пройшли у Краматорську, взяли участь голова Донецької обласної державної адміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко та  Командувач об'єднаних сил, генерал-лейтенант Олександр Павлюк. 

«Шановні військовослужбовці, мені дуже приємно вітати вас сьогодні з тридцятою річницею створення Збройних сил України.  Ви   є основною перепоною і захистом від збройної агресії Російської Федерації, від окупантів.  Ваша завзятість, ваша впевненість, ваш професіоналізм надають нам впевненості у завтрашньому дні, всій державі. Я вас вітаю з професійним святом. Бажаю кожному з вас, щоб ви поверталися живими, неушкодженими та обов’язково -  з перемогою», -  сказав очільник області. 

Командувач об'єднаних сил  генерал-лейтенант Олександр Павлюк нагадав, який непростий шлях становлення та випробувань подолали Збройні сили України, які зараз надійно стримують ворога. «Сьогодні я маю честь стояти перед вами і вітати вас з нашим святом, 30 років Збройним силам України. За 30 років було багато складних етапів -  це й переформування збройних сил у Збройні сили незалежної держави, це і спроба знищення російськими кураторами нашої армії, це і відродження з попелу у 2014 році, дякуючи патріотичному підйому всього народу України, дякуючи тим патріотам-героям, які залишилися в строю. Недаремно найбільша довіра у народу – до армії. Недаремно 8 років противник ламає зуби об нашу міць. Я вам хочу побажати одне -  мирне небо над головою, але після нашої перемоги», -  сказав він. 

 Під час святкування відбулась урочиста передача військової техніки підрозділам Збройних сил України, які виконують бойові завдання в зоні проведення ООС на Донеччині,  - 34 бойові машини "Козак-2М1". Також Командувач об'єднаних сил  Олександр Павлюк за дорученням Президента України, Верховного Головнокомандувача України вручив бойовий прапор 199 навчальному центру Десантно-штурмових військ, 148 окремому гаубичного самохідного дивізіону Десантно-штурмових військ.

Після урочистостей для військовослужбовців, мешканців та гостей міста відбувся концерт гурту "Brutto".