портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині успішно реалізовується програма «Екологічними стежками рідної України»

Опубліковано 21 грудня 2019 року, 12:44 , Департамент екології та природних ресурсів облдержадміністрації

Вже четвертий рік поспіль юні екологи завдяки програмі «Екологічними стежками рідної України» мають можливість подорожувати. У цю подорож потрапили найактивніші діти – учасники всеукраїнських, обласних, районних, екологічних конкурсів. 

Метою реалізації заходів у цьому напрямі є створення умов для отримання екологічних знань, розвитку екологічного мислення, свідомості і навичок, формування екологічної культури окремих осіб і суспільства в цілому, залучення суспільства та громадськості до планування та реалізації заходів щодо збереження природних та краєзнавчих багатств регіону та країни.

«Ми бачимо, що цей захід користується попитом, після нього у дітей приємні враження. Діти відвідали Хмельницьку, Закарпатську, Львівську, Одеську та інші області. Захід не буде проводитися відокремлено, а буде продовжений і стане частиною програми «Екологічна просвіта та інформування для сталого розвитку Донеччини на 2020-2025 рр», яка цього місяця розглядатиметься на колегії», - наголосив директор департаменту екології та природних ресурсів Сергій Натрус. 

Фінансування заходу, в якому взяли участь 900 дітей, було передбачено департаментом екології та природних ресурсів на 2019 рік. 

Міжвідомча регіональна програма «Екологічна просвіта та інформування для сталого розвитку Донеччини на 2020-2025 рр» здійснюється під патронатом голови Донецької облдержадміністрації Павла Кириленка.