портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині ведеться підготовка мобільних укриттів для безперебійної роботи банків

Опубліковано 10 січня 2024 року, 15:42

Голова Донецької облдержадміністрації,обласної військової адміністрації Вадим Філашкін взяв участь в онлайн-засіданні Координаційного штабу з питань деокупованих територій під головуванням віце-прем’єр-міністра — міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук.

Очільник області доповів про стан підготовки мобільних укриттів для безперебійної роботи банків на Донеччині.

За його словами, це питання на порядку денному Координаційного штабу перебуває ще з листопада минулого року. Тоді ж, у листопаді, Донецька ОВА поінформувала НБУ, що готова в межах повноважень долучитися до роботи з Приватбанком і облаштувати банківським працівникам робочі місця в укриттях для роботи під час повітряної тривоги.

"Зараз ми вже встановили, що оптимальним варіантом буде побудувати наземні бетонні укриття поблизу відділень Приватбанку, щоб працівники і клієнти могли в них перечекати повітряну тривогу. Робота в цьому напрямку вже йде і я впевнений, що буде виконана належним чином", - зазначив Вадим Філашкін.

Окремо проговорили питання виплати заборгованості перед закладами охорони здоров'я, які зареєстровані на тимчасово окупованій території. Через зміни нормативної бази утворився борг перед працівниками двох маріупольських лікарень: Обласної лікарні інтенсивного лікування та Дерматовенерологічного диспансеру. Голова ОДА повідомив, що ця заборгованість за 2023 рік була погашена коштом обласного бюджету.

Також на нараді говорили про Стратегію державної політики щодо відновлення влади та реінтеграції населення деокупованих територій України та план її втілення в різних аспектах: повернення освіти, медицини, органів соціального захисту та юстиції, реінтеграцію інформаційного простору та економічне відновлення регіонів.

"На визволені території маємо заходити з чітким планом відновлення української влади та всіх систем української держави", - наголосив керівник ОВА.