портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині відбулася тренінгова сесія щодо розбудови мережі місцевих центрів розвитку молодіжного волонтеріату

Опубліковано 05 жовтня 2020 року, 10:55 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації

Тренінгова сесія для учасників обласного проекту "Розбудова мережі місцевих центрів розвитку молодіжного волонтеріату в Донецькій області" відбулася у Святогірську 2-4 жовтня.   

Донецький обласний дитячо-молодіжний центр зібрав представників та представниць 12 громад області, фахівців по роботі з молоддю, координаторів та координаторок волонтерів задля інтенсиву з навчання по темі «Волонтеріат».

Під час тренінгу  учасники визначали, хто такі волонтери та якими є мотиви волонтерювання; дізнавалися, якими є права та обов’язки волонтера; зрозуміли, чим відрізняється волонтерська ініціатива від програми; розглядали поняття “інтереси громади”, які проблеми можуть виникати на рівні громади, та як їх можна вирішити за допомогою волонтерських програм.

Також було розглянуто питання  проєктного менеджменту та ефективності менеджменту волонтерських ініціатив;  було відпрацьовано різноманітні ситуації, які можуть виникати про роботі з волонтерами – молоддю. Крім того учасники визначали особливості моделювання волонтерських програм та почали розробку власних, виходячи з “інтересів громади” та наявних ресурсів.

По закінченню тренінгової сесії всі учасники отримали сертифікати та умови обласного конкурсу волонтерських міні – ініціатив.

Обласний проєкт реалізується за  підтримки управління сім`ї, молоді та масових заходів національно - патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації та за підтримки Програми ООН із відновлення та розбудови миру.