портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині відбулись ХІІ Олексині читання

Опубліковано 29 січня 2019 року, 15:42 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

27 січня 2019 року виповнилось 92 роки з Дня народження засновника Української гельсінської групи, борця за українську мову, філософа та педагога Олекси Тихого.

Напередодні цієї дати, 25 січня 2019 року, на базі Добропільського
НВК №4 відбувся фінал ХІІ Олексиних читань. Захід організований ГО «Товариство Олекси Тихого», спільно з департаментом освіти і науки облдержадміністрації та відділом освіти м. Добропілля.

У цьому році учасників об’єднала тема: «Олекса Тихий і виклики нашого часу». Доповідачі – учні закладів загальної середньої освіти міст Добропілля, Бахмуту, Дружківки, Костянтинівки, Краматорська, сел Ілінінівки, Степанівки, Новопетриківки. Під час виступів не достатньо було продекламувати текст доповіді. Журі враховувало новизну та оригінальність теми, якість презентації та її відповідність змісту, вміння учасника вести дискусію та рівень усвідомлення порушеної проблеми. Паралелі проводились між Олексою Тихим і сучасними героями, зокрема – з Олегом Сенцовим.

Учасники та переможці конкурсу отримали у подарунок книги від видавництва «Смолоскип» та Міністерства інформаційної політики України, а п’ять кращих учасників у травні на запрошення сина Олекси Тихого Володимира поїдуть до Києва, де відвідають могилу видатного земляка та візьмуть участь у цікавій екскурсії столицею.