портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині відбулися командно-штабні навчання з питань організації реагування органів управління та сил цивільного захисту на загрози осінньо-зимового періоду

Опубліковано 12 грудня 2019 року, 15:26 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Сьогодні у Краматорську у режимі відеоконференції відбулися командно-штабні навчання з питань організації реагування органів управління та сил цивільного захисту на загрози осінньо-зимового періоду, у яких прийняли участь представники структурних підрозділів Донецької облдержадміністрації. Метою навчань було нагадати основи організації управління під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та донести особливості реагування на їх наслідки, які є характерними для осінньо-зимового періоду.

Під час командно-штабних навчань області відпрацювали питання щодо організації заходів цивільного захисту на місцевому рівні, реалізації завдань щодо запобіганню виникнення надзвичайних ситуацій, підготовки органів виконавчої влади та особливостей ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, характерних для осінньо-зимового періоду.

«Припинення теплопостачання об’єктів житлового фонду за умов аномально низьких температур повітря, моделювання ситуації та робота за планом – це те, що потрібно відпрацювати наразі. Ми повинні адекватно реагувати на усі надзвичайні ситуації, і цей досвід можуть дати саме навчання за різними сценаріями – з залученням техніки, особового складу Нацгвардії, евакуації гелікоптерами, якщо це потрібно», - підкреслив під час відеоконференції Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.