портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині відбулися показові сумісні навчання з питань цивільного захисту

Опубліковано 09 листопада 2018 року, 15:35 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Сьогодні у Миколаївці Слов'янського району відбулися показові навчання з органами управління та силами цивільного захисту Миколаївської місцевої ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Донецької області на базі структурної одиниці ПАТ «Донбасенерго» «Слов'янська ТЕС». У заході взяли участь керівник апарату Донецької облдержадміністрації, начальники управлінь цивільного захисту обласних державних адміністрацій інших областей. Навчання складалися із двох частин: практичної та теоретичної. За задумом навчань, в результаті обстрілу Слов’янської ТЕС сталося займання одного з резервуарів з мазутом на території підприємства, куди були негайно направлені пожежно-рятувальні підрозділи Головного управління ДСНС України у Донецькій області за підвищеним номером виклику.

«Сьогодні ми проводимо захід, важливість якого, на мою думку, складно переоцінити. Це обумовлено зокрема тією непростою ситуацією, що склалася в нашому регіоні у зв’язку із збройною агресією Російської Федерації проти України. Наслідком цього є постійна загроза з боку агресора насамперед для мешканців населених пунктів нашої області. І це не тільки пряма загроза життю і здоров’ю від можливих обстрілів з боку російського агресора, але і високий ризик виникнення надзвичайних ситуацій, що пов’язані передусім з порушенням нормальних умов життєдіяльності населення. Саме тому місцем проведення сьогоднішнього показового спеціального навчання з питань цивільного захисту було обрано структурну одиницю ПАТ «ДОНБАСЕНЕРГО» «Слов’янська ТЕС». Це сучасне підприємство паливно-енергетичного комплексу є не тільки провідним виробником та постачальником електричної енергії до національної енергосистеми України, але і постачальником тепла до найближчих населених пунктів, що входять до Миколаївської міської об’єднаної територіальної громади. Тому стабільна і безаварійна робота підприємства є запорукою енергетичної незалежності України, нормального життя людей і стабільності в регіоні, і неможлива без постійної готовності всіх сил та засобів цивільного захисту до дій за призначенням у разі виникнення надзвичайних ситуацій будь-якого характеру», - наголосив керівник апарату Донецької облдержадміністрації Олег Свинаренко.

Нагадаємо, у м. Миколаївка Донецької області розташована найбільша в регіоні Слов’янська теплова електростанція, яка є провідною складовою Північної частини Донбаської енергосистеми. Електрична потужність станції становить 2100 МВт. Теплова потужність електростанції - 1121,1 ГДж/год (269 Гкал/год). Безперебійна робота станції вимагає суворого дотримання персоналом об’єкту правил пожежної безпеки в процесі виробництва та підвищеної уваги з боку пожежно-рятувальної служби.