портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині відбулося обласне свято до Дня української писемності та мови

Опубліковано 25 жовтня 2024 року, 17:02 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

Наша мова має давню історію. 27 жовтня, у день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця, послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія, відзначатимемо День української писемності та мови.

Для Донеччини це свято завжди є днем єднання, натхнення, гордості за свій народ та його культурне надбання. Тож і сьогодні, 25 жовтня, спільнота донеччан зустрілася на обласному святі «Мова – серце народу!».

Цьогоріч у межах свята відбувся фінальний етап ІХ Обласного фестивалю «Шукай краси, добра шукай!». Як і в попередні роки, Донеччина пишається талантами: 150 педагогів та учнів узяли участь у фестивалі, із них 89 стали фіналістами.

Наступним етапом свята стала участь у Всеукраїнському диктанті національної єдності, а також в обласному флешмобі «Донеччина пише радіодиктант». 25-й рік поспіль гаряче серце Донеччини билося в унісон із патріотами всієї країни.

Перед написанням важливої для кожного українця роботи учасники заходу долучилися до телемосту, під час якого поспілкувалися з освітянами з різних куточків Донеччини. Любов’ю до українського слова й досвідом написання радіодиктанту національної єдності поділилися Державний вищий навчальний заклад «Донбаський державний педагогічний університет», Маріупольський будівельний фаховий коледж, ДНЗ «Бахмутський ЦПТО», хаби Очеретинської, Покровської, Сіверської, Соледарської, Часовоярської територіальних громад.

Як і завжди, написання диктанту було зворушливим для кожного. Із нетерпінням чекатимемо на перевірку тексту: впевнені, що Донеччина знає рідну мову!