портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині відбулося заключне у 2023-2024 навчальному році засідання Регіонального осередку Всеукраїнської дитячої спілки «Дитячий екологічний парламент»

Опубліковано 20 травня 2024 року, 17:59 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

На Донеччині відбулося заключне у 2023-2024 навчальному році засідання Регіонального осередку Всеукраїнської дитячої спілки «Дитячий екологічний парламент». 

Захід організовано Донецьким обласним еколого-натуралістичним центром. Участь у засіданні взяли 43 учні закладів освіти області.

З вітальним словом до юних екопарламентарів звернувся  почесний гість – захисник Батьківщини, військовослужбовець Збройних сил України Олександр Паращенко. Він подякував дітям за їхню наполегливість, стійкість у реалізації нових проєктів для збереження природи рідного краю. 

У межах заходу учні ділилися своїм досвідом еко-волонтерства, висловлювали власну екологічну позицію, відповідали на завдання еко-гри, навчилися виготовляти фільтр для очищення води, який може стати у нагоді під часу походу, експедиції або в екстремальних ситуаціях. 

У наступному навчальному році робота дитячого екологічного парламенту Донеччини продовжиться. На учнівську молодь чекають нові цікаві заняття, які допоможуть у відновленні та збереженні навколишнього середовища.

Усього за навчальний рік проведено 9 занять екопарламенту, які відвідали понад 300 здобувачів освіти Донеччини. Спікерами виступили заступник голови Всеукраїнської екологічної ліги Олена Пащенко, екоактивістка ГО «Чарівні Руни» Юлія Тимчак, фахівці Регіонального ландшафтного парку «Клебан-Бик», науковці.